Waarom?

Het leven is kort, onzeker en iedereen zoekt naar de beste manier om goed te leven. Dat blijkt wel uit de vele zelfhulpboeken die verkocht worden. Wat is een goed leven? Hoe maak je je dromen waar? Wat maakt gelukkig? 

Dat deze vragen niet makkelijk te beantwoorden zijn, zien we ook terug in boeken zoals bijv. ‘Top 5 spijt aan het eind’ van Bronnie Ware of ´De 5 geheimen van een goed leven´ van John Izzo. We zoeken naar antwoorden in instagram filmpjes, yoga-retraites op Ibiza of hopen stiekem dat onze applewatch soelaas gaat bieden. Zoeken we niet op de verkeerde plekken? Is deze kennis niet al veel dichterbij? Wij denken dat de kennis voor een goed leven al lang bestaat. We zoeken alleen vaak op de verkeerde plekken. 

Want wie kan beter advies geven dan -oudere- mensen die het al meegemaakt hebben? En naar wie kun je beter luisteren naast jouw oma of opa (de foto van mijn opa zie je hieronder) dan naar mensen die bekend en succesvol zijn, want zij hebben zichzelf al bewezen. Vandaar dat wij tips voor een goed leven, afkomstig van oudere, bekende en succesvolle Nederlanders, willen geven aan jou.

Missie en Visie

Missie
Onze missie is om de rijke schat aan levenservaringen, verhalen en wijsheden van ouderen te verzamelen, te delen en verspreiden om zo een positieve impact te creëren in de hele maatschappij. We willen een brug slaan tussen generaties door middel van inspirerende verhalen en levenslessen, met als doel een gevoel van saamhorigheid en begrip en respect over ouder worden  te bevorderen. Onze inzet voor het behoud van waardevolle levensinzichten wordt gedreven door een oprechte wens om anderen te inspireren en te verrijken.

Visie
Onze visie is om een platform te creëren waarop de wijsheid van ouderen wordt gekoesterd en gedeeld, als een kostbaar geschenk aan de samenleving. We geloven in de kracht van verhalen om de menselijke connectie te versterken en begrip te bevorderen tussen diverse groepen mensen. 
We zien onszelf als bemiddelaars die verhalen van bekende Nederlanders vastleggen en delen, en zo een bijdrage leveren aan het bevorderen van respect voor ouderen en het verspreiden van positieve waarden in de maatschappij.

Ik ben Lauke Bisschops, Specialist Ouderengeneeskunde, voormalig Spoedeisende hulp arts, expeditiearts en mede-auteur van het boek ´Het verpleeghuis is het einde!´. 

Ik heb een bijzondere interesse in het delen van positieve verhalen en wijsheid van ouderen. 

Als Specialist Ouderengeneeskunde kom ik dagelijks bij mensen thuis en zie ik dat het leven niet altijd gaat zoals gepland. Maar ondanks tegenslagen kunnen ouderen een goed en zinvol leven leiden en blijven zij mij verbazen en inspireren met hun levensverhalen en wijsheden.

Met de ouder wordende bevolking krijgen wij alleen maar meer (wijze) ouderen in Nederland. Een schatkist aan wijsheid die niet verloren mag gaan. Ik voel me verplicht en bevoorrecht een deel van die wijsheid te mogen delen met de rest van Nederland. 

Samen met mijn man, psycholoog en entrepreneur Mattheis van Leeuwen, heb ik samen de afgelopen jaren de interviews afgenomen. 

Is er iets wat je eerder had willen weten om een beter leven te leiden? Kun je leren van de fouten van anderen?

Hopelijk bieden deze interviews en verhalen praktische handvatten en inspiratie om het beste uit het leven te halen en keuzes te maken die een positieve invloed hebben op de rest van je leven. Je leeft maar 1 keer. Haal jij eruit wat erin zit?